Geboorteverhaal van Hannah – Nog een meisje erbij!

Geboortefotografie in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam.

Het is 27 april, koningsdag, wanneer ik aan tafel zit bij Savannah, Mike, en Mia. Savannah is op dat moment 37 weken zwanger, van nog een meisje, en zusje voor Mia van 2. Mia is niet het eerste kindje in dit mooie gezin. En al snel krijg ik het verhaal te horen van Ally, Na een veel te korte zwangerschap kwam Ally ter wereld. En het is heel duidelijk dat dit kleine meisje nog dagelijks gemist wordt.
Een zwangerschap is voor dit gezin een hele spannende tijd. Maar ze leven ook onwijs toe naar 17 mei. De uitgerekende datum van hun meisje.
Mijn stand-by tijd gaat in op 3 mei. En de verwachting is dat Savannah niet over de uitgerekende datum heen zal gaan. De laatste loodjes vallen heel zwaar, en er wordt al snel besloten om in te leiden voor de uitgerekende datum.

Na een aantal weken vol met voor weeën die niet willen doorzetten komt dan het verlossende woord voor Savannah. Op vrijdag 11 mei, met ruim 39 weken. Gaat er om 9 uur in de ochtend begonnen worden met een inleiding.
Heel snel komt “DE” datum dichterbij. En dan is het eindelijk zo ver. 11 mei. Om half 10 in de ochtend krijg ik een berichtje van Savannah. Bij het binnen lopen van het ziekenhuis voelde ze de eerste weeën, maar helaas, nog geen ontsluiting. Wel is er goede hoop dat het ballonnetje wat geplaatst wordt, snel zijn werk gaat doen.

De inleiding

De uren gaan voorbij, en de weeën komen langzaam aan op gang. Van om de 10 minuten, gaat het snel naar om de 5 minuten. Het lijkt erop dat er zeker vordering is, en Savannah wordt aan de monitor gelegd om de weeën goed te kunnen monitoren. Maar helaas nog maar 1 cm ontsluiting.
Om 3 uur wordt de ballon verwijdert, in de hoop dat de weeën en ontsluiting uit zichzelf doorzetten. Maar dat valt nogal tegen. En de activiteit loopt terug.
Ondertussen staan mijn spullen allemaal klaar om te gaan, wanneer dat nodig is. En probeer ik de “wacht” tijd thuis uit te zitten.
De hele avond blijft het stil. En blijft het bij onregelmatige weeën om de 5-10 minuten. Niet heel pijnlijk volgens Savannah. Wel vermoeiend.. Ook de ontsluiting wil niet vorderen. En blijft bij inwendig 1cm. En uitwendig 3cm.

Om 11 uur krijg ik het laatste bericht, dat ze nu maar gaan slapen. In de hoop dat het komende nacht uit zichzelf verder doorzet.
En ook ik besluit op dat moment maar te gaan slapen. Je weet het tenslotte nooit. Het kan ineens heel snel gaan. En ieder uurtje slaap wat ik dan heb meegepakt, is mooi meegenomen.
Om kwart over 7 hoor ik mijn telefoon naast mijn hoofd. Een berichtje van Savannah. Ik zit gelijk klaarwakker, rechtop in bed. Iedereen heeft er een hele rusteloze nacht slaap op zitten.
Niet alleen ik heb amper geslapen. Maar voor Mike en Savannah is deze nacht helemaal slapeloos geweest. De weeën zijn niet doorgezet. Dus het inleiden wordt opnieuw opgepakt.
En al vrij snel komt dan het volgende berichtje erachteraan. Savannah heeft een goede 3cm ontsluiting, en ze worden naar de verloskamer gebracht om de vliezen te breken. Bij de bevalling van Mia ging het na het breken van de vliezen heel snel.
En we besluiten dat ik langzaam aan die kant op ga komen.

Het maasstad ziekenhuis is voor mij dicht bij huis, en om 8 uur loop ik het ziekenhuis binnen. Savannah en Mike zijn nog rustig aan het ontbijten wanneer ik binnen kom.
Om half 9 worden de vliezen gebroken, en wordt er langzaam aan gestart met de weeën opwekkers.
Maar tegen een ieders verwachting in, gebeurd er helaas heel weinig. De weeën komen niet goed en regelmatig op gang, en er wordt alleen maar heel wat af gekletst in de kamer.
Om kwart over 11 besluit ik nog maar even snel te gaan lunchen beneden, nu het nog kan. En wanneer ik 20 minuten later terug ben, komt vrij snel daarna de verpleegkundige binnen, die de weeën opwekkers weer verhoogt.
Al heel snel is te zien aan Savannah, dat de verhoging dit keer wel effect heeft. En binnen 10 minuten zit ze helemaal in de weeën, en keert ze in zichzelf.

De geboorte

Heel beheerst en gecontroleerd puft Savannah met gesloten ogen haar weeën weg. Ze zit helemaal in een concentratie bubbel, en Mike wil zo graag helpen. Maar kan niet veel meer dan hulpeloos toekijken. Iedere 5 minuten pakt hij er een puzzelboekje bij, om het na 2 minuten weer weg te leggen.
Om 2 uur geeft Savannah aan dat de weeën nu wel heel erg heftig worden. En dat ze heel graag pijnstilling zou willen. Er wordt gekeken hoeveel centimeter ontsluiting er is. En dat is een goede 5 centimeter. Nog op tijd voor pijnstilling.
De pijnstiller doet heel veel goed voor Savannah. En ze kan heel goed ontspannen tussen de weeën door.

Daar is ze dan!

En om kwart over 3 geeft Savannah aan dat de weeën veranderen. En dat ze druk begint te voelen. Snel wordt er gecontroleerd. En ze blijkt al bijna 10 centimeter te hebben. Er staat nog een heel klein randje. En dat randje moet echt weg zijn voor het persen. Om half 3 wordt er nog een keer gekeken, en krijgt Savannah groen licht! 10 centimeter, ze mag gaan persen.
En dan na 21 minuten persen, om 15:51 wordt daar een klein meisje geboren met de naam Hannah. En Mike, die pakt heel dapper zijn eigen dochter aan!

Hannah heeft een hele goede start, en ze mag heerlijk eerst een uurtje bij Savannah blijven liggen. Voordat de controles gedaan worden.
In de tussentijd komt ook grote zus Mia aan in het ziekenhuis! In de eerste instantie vindt ze het allemaal maar spannend, maar al snel is ze enorm nieuwsgierig naar haar zusje!
Hannah heeft een onwijs goede start, En met Savannah gaat het gelukkig ook goed. Zelfs de borstvoeding komt gelijk op gang!
Na de controles en eerste familiebezoeken is het voor mij tijd om naar huis te gaan. Ik laat een gelukkig gezin achter, wat heerlijk van elkaar kan gaan genieten.

Mike en Savannah, bedankt dat ik bij de geboorte van jullie meisje mocht zijn. Bedankt voor het vertrouwen.
Ik wens jullie alle geluk en liefde met jullie gezin in de toekomst.

Liefs,
Angela

Ook geïnteresseerd in een geboortereportage van de geboorte van jullie kindje? Neem dan even een kijkje op mijn informatiepagina voor geboortefotografie

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de afgebeelde personen.