Waarom zou je een geboortefotograaf inhuren?

Geboortefotografie is een redelijk nieuwe, en opkomende tak van fotografie. Een tak van fotografie die nog maar al te vaak niet begrepen wordt, en die uitleg nodig heeft. In deze blogpost, geef ik je deze uitleg!
Veel mensen hebben geen idee van het bestaan van geboortefotografie, en al kennen ze het wel, snappen veel mensen niet helemaal waarom je een professionele fotograaf om je heen zou willen tijdens je bevalling.

“Waarom zou je dat willen? Iemand die foto’s maakt terwijl je ligt te bevallen. Ik moet er niet aan denken!” Ik hoor het maar al te vaak.
Wat veel mensen niet weten, is dat geboortefotografie zoveel meer is, dan foto’s van het moment dat je kindje ter wereld komt.

Geboortefotografie vertelt het verhaal van jullie kracht, en liefde voor elkaar!

Geboortefotografie vertelt het verhaal van de hele geboortedag van jullie kindje. De steun die je van je partner ontvangt tijdens de weeën, Het klaarleggen van het allereerste pakje.
Maar geboortefotografie vertelt ook het verhaal van die bijzondere eerste uren samen als compleet gezin. De geboorte, het doorknippen van de navelstreng, het eerste huiltje, elkaar voor het eerst ontmoeten, ruiken, zien, voelen, aanraken.

Kortom, geboortefotografie is een prachtige, artistieke, en respectvolle documentatie. Van een van de meest bijzondere dagen uit je leven!

Als professioneel geboortefotograaf ben ik aangesloten bij geboortefotografen.com.
De Nederlandse beroepsvereniging voor geboortefotografen. Wij streven naar geboortefotografie als professionaliteit.
We gaan samen voor het beste, en hoogst haalbare eindresultaat voor jullie als gezin. Daarnaast houden we in het proces rekening met de privacy van medisch professionals, en de regels die gelden in een medische omgeving.

Wanneer je mij boekt voor de geboortedag van je kindje. Ontvang je niet alleen een prachtige fotoreportage, maar ook mijn kennis, ervaring, professionaliteit, en inleving.
Ik vind het iedere keer weer, een hele grote eer als ouders mij uitnodigen om bij dit bijzondere, kwetsbare moment te zijn. Ik zal dan ook al je wensen respecteren, en er alles aan doen om van de geboortereportage een complete, waardevolle beleving te maken.

1.

Je partner, doula, moeder, of verpleegkundige kunnen zeker de foto’s maken op de geboortedag van je kindje. Maar dit is niet hun taak. Jouw ondersteuningsteam is er om jou te ondersteunen tijdens de bevalling. In al hun capaciteiten. Je partner, moeder, en zus verdienen het allemaal om dit bijzondere moment zelf, volledig, mee te maken. Zonder dat ze zichzelf druk hoeven maken over foto’s.
Door het inhuren van een geboortefotograaf, geef je alle aanwezigen, de kans om deel te nemen aan deze bijzondere momenten. En om zelf ook op de foto te staan. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen, voor altijd vastgelegd. 

2.

Een professionele geboortereportage laat alle momenten van de geboortedag zien tot in detail. Het perfecte, het pijnlijke, en alles daar tussenin. De geboortedag van je kindje is zoveel meer dan alleen de geboorte zelf. Er gebeurt van alles, en er gaat onwijs veel langs je heen. Een geboortereportage is een volledig verslag waar je voor altijd op terug kunt kijken. Je hoeft de mooie momenten niet te vergeten. En je geeft jezelf de kans om de minder mooie momenten goed te verwerken.
Dat ene grappige moment tussen de weeën door, waar jullie samen zo om moesten lachen, maar misschien ook wel de nare scheiding tussen mama en kind na de geboorte. Ik leg ze allemaal vast met een getraind en professioneel oog.
Een geboortereportage laat de puzzelstukjes weer op zijn plaats vallen!

3.

De geboortedag van je kindje is een dag om te vieren. Te vieren hoeveel liefde er is, hoe sterk je bent, en hoe welkom je kindje is. Hoe je kindje ook geboren wordt, door middel van een keizersnede, of thuis in bad. Je hebt het zelf gedaan! Je hebt een ontzettend bijzondere, en mooie prestatie geleverd.
De geboorte van je kind veranderd je hele leven. En ondanks dat er heel veel langs je heen gaat, heb je een prestatie geleverd om trots op te zijn. Je hebt een kindje gegroeid, gedragen, en in deze wereld gebracht. Een artistieke, respectvolle geboortereportage, geeft jezelf, en je kindje de kans om terug te kijken op deze geweldige prestatie.

4.

De mooiste “eerste keren” uit het het leven van je kind, zijn voor altijd vastgelegd. Jullie eerste ontmoeting, het eerste huiltje, voor het eerst samen knuffelen, voor het eerst elkaar in de ogen aankijken, Voor het eerst aangekleed worden, de eerste ontmoeting met opa en oma. En ga zo maar door! De geboortedag van je kindje zit vol met eerste keren.
Eerste keren die nooit meer over gedaan kunnen worden. En die nooit meer opnieuw vastgelegd kunnen worden. Het inhuren van een professionele geboortefotograaf garandeert je prachtige artistieke foto’s van al deze eerste keren!

5.

Je kunt alles uit handen geven. Je hoeft alleen maar een belletje te plegen als het zover is. En een aantal weken later heb je een prachtig professioneel fotoalbum in handen.
Je hoeft niet te bedenken waar de batterijen van je eigen camera zijn, en of ze wel in de vluchttas zitten, je hoeft niemand te vragen om foto’s te maken op het moment zelf, je hoeft je in de kraamtijd niet bezig te houden met het maken van een foto album.
Ik lever graag een complete service van begin tot einde. Ik kom langs voor een kennismakingsgesprek om de boeking compleet te maken, en vervolgens hoef je me alleen maar op de hoogte te houden over hoe je zwangerschap gaat, en wanneer je bevalling begint.
Als professioneel geboortefotograaf heb ik elk mogelijk scenario bedacht, en me overal op voorbereid.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze blog. En wil je mij ook boeken als geboortefotograaf?
Neem dan even contact met mij op via het contactformulier