Stichting Earlybirds - Kleine dappere Benjamin

Earlybirds reportage in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam.

De allerkleinsten, vechten het hardste van allemaal. Ik mocht kennis maken met Benjamin, en zijn papa en mama.
Benjamin is geboren met 30 weken zwangerschap. En ondanks dat hij slechts 1330 gram weegt, doet deze dappere kerel het onwijs goed!

Kleine Benjamin heeft een hele heftige start gemaakt in zijn korte leventje. Hij is geboren op 31 januari 2020. Met slechts 30 weken zwangerschap.
Zijn mama was pas uitgerekend in April, en Benjamin hoort eigenlijk een lente kind te zijn. In plaats van een winter kind.

Een week na zijn geboorte kwam ik bij Benjamin langs in het Maasstad ziekenhuis. Om hem te fotograferen namens Stichting Earlybirds. Sinds 3 jaar fotografeer ik voor deze stichting, en nog iedere keer verbaas ik mijzelf over hoe klein de meeste prematuur geboren kindjes zijn. Maar ook, hoe sterk ze zijn, en hoe hard ze vechten om groot en sterk te worden.
Door complicaties in de zwangerschap kon Benjamin niet voldragen worden. En zijn geboorte kwam behoorlijk onverwachts.
Ondanks zijn vroege start, doet hij het super goed. En groeit hij iedere dag met kleine stapjes groter.

Tijdens de reportage mocht Benjamin heerlijk buidelen bij mama. En hij heeft van het begin tot het einde, heerlijk liggen knuffelen en slapen. Want bij mama is tenslotte het allerbeste plekje.
Papa en mama zijn zichtbaar trots op hun kleine man. Het is niet altijd even makkelijk. Want Benjamin heeft een grote broer, Abel, die hem helaas nog niet heeft mogen ontmoeten, omdat hij nog geen waterpokken heeft gehad. Het is dus best pittig, om zo vlak na een keizersnede, te pendelen tussen hun kindje thuis, en hun kindje in het ziekenhuis.

Inmiddels is Benjamin met dappere stapjes vooruit gegaan, en ligt hij inmiddels in een ziekenhuis dichter bij thuis.
Op naar je eigen bedje kleine man!

Ik wens jou, je papa, mama, en grote broer, het allermooiste voor jullie toekomst.

Liefs,
Angela

Stichting earlybirds is een vrijwilligersorganisatie. Iedereen die meewerkt aan het realiseren van deze bijzondere fotoreportages, doet dit volledig vanuit het hart.
Zonder donaties kunnen wij helaas niet bestaan, en kunnen wij deze gezinnen niet deze waardevolle herinneringen meegeven. Wil je ons werk steunen? Neem dan even een kijkje op de website van Stichting Earlybirds!
Alvast bedankt!