Terugkomdag Maasstad ziekenhuis Rotterdam. Wereld Prematurendag 2019

Maasstad ziekenhuis - Rotterdam

1 op de 10 kinderen wordt geboren met een zwangerschapsduur van minder dan 37 weken. 1 op de 10 kinderen maakt een andere, moeilijke, zware, en hoopvolle start in het leven. Ieder jaar is het op 17 november wereld prematurendag. Een dag waarop er wordt stilgestaan bij vroeggeboorte, en de impact en gevolgen hiervan.
Het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam organiseerde een terugkomdag op 17 november. Voor hun prematuren. En ik was erbij om het vast te leggen!

Voor mijn vrijwilligerswerk voor stichting Earlybirds, en voor geboortes voor mijn eigen bedrijf, kom ik met regelmaat in het Maasstad ziekenhuis. Dit ziekenhuis is voor mij dichtbij huis, en ik noem het dan ook wel eens “mijn kantoor” Omdat ik er zo vaak ben om te fotograferen.
Het was dan ook echt een feestje om de terugkomdag te mogen fotograferen. Er waren zoveel bekenden. Verpleegkundigen die ik met de allergrootste passie hun werk zie doen, maar ook heel veel gezinnen die ik in de afgelopen jaren voor mijn lens heb gehad.

De terugkomdag was een enorm succes. Het was de allereerste keer dat deze dag georganiseerd werd door het ziekenhuis, maar al snel waren er al zoveel aanmeldingen, dat de middag is opgesplitst in 2 rondes. Allebei de rondes waren een groot succes, en restaurant Pastel liep vol met mooie gezinnen, en nieuwsgierige kinderen.

Het was een ontzettend leuke, maar ook leerzame dag. Er was een speurtocht uitgezet voor alle “couveuse kanjers” Waarbij ze leerden over alles wat te maken heeft met een prematuur geboren worden. Er was een couveuse die ze mochten bekijken, en waar ze in mochten zitten. De kinderen mochten hun eigen geboortegewicht afwegen in suiker. Ze zagen de kleinste luiertjes, en nog veel meer.
Voor de kinderen was het allemaal heel nieuw, maar voor de ouders was er veel herkenning. En werden er veel herinneringen opgehaald uit bijzondere, maar emotionele, zware tijd.

Er werd heel wat geknuffeld met verpleegkundigen die de gezinnen al jaren niet gezien hadden, af en toe vloeide er een traantje. Maar er was vooral veel dankbaarheid, en gezelligheid.

De terugkomdag was een groot succes, en het was ontzettend leuk om hierbij te mogen zijn, en deze wereld prematurendag te fotograferen.

Bedankt afdeling neonatologie van het Maasstad ziekenhuis, voor alles wat jullie doen!

Liefs,
Angela

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de afgebeelde personen.

Wilt u ook documentaire fotografie van uw feest of evenement? voor meer informatie, Neem contact met mij op via het contactformulier.