Geboorteverhaal van June - Met z'n vieren is alles leuker!

Geboorte in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. - Geplande keizersnede.

Het is half november wanneer ik in contact kom met Susanna. Via instagram is ze bij mijn werk terecht gekomen, tijdens haar zoektocht naar een geboortefotograaf. In februari verwachten Susanna & Robin een een zusje voor grote broer Jayce. Susanna is zelf fotografe, en maakt op haar beurt de mooiste reportages voor haar klanten, en van haar eigen kindjes. En nu is tijd om dit uit handen te geven, voor de geboortereportage van hun dochtertje.
Tijdens het kennismakingsgesprek maak ik kennis met Susanna en Jayce. Robin heeft zijn eigen bedrijf als tattoo artist, en ook deze zaken gaan gewoon door. En we zullen elkaar leren kennen op de dag van de geboorte. Susanna heeft een duidelijk beeld van wat ze wil met de reportage, wat voor mij wennen is, maar ook wel erg fijn! Het is nog even de vraag wanneer de keizersnede precies zal zijn, maar al wel is duidelijk dat ze mij graag bij de geboorte aanwezig willen hebben!

In de weken die volgen houden we contact, en komt er eindelijk een datum! Als ze tot die datum zelf wil blijven zitten, zal 18 februari de dag zijn dat hun kleine meid geboren zal worden. Het is nog even spannend of ik wel echt mee mag de operatiekamer op. We krijgen een aantal keer een akkoord, maar we horen ook een aantal keer dat de kans er wel in zit dat ik alsnog geweigerd zal worden op de dag zelf. Dit houd de spanning er zeker wel in…
De kleine meid besluit heerlijk te blijven zitten bij mama, en ook zei is het helemaal eens met de datum van 18 februari. Het is kwart over 6 wanneer we afspreken voor de ingang van het ziekenhuis. Het is nog donker buiten, maar het belooft een prachtige dag te worden. Robin en Susanna staan al te wachten bij de ingang met alle babyspullen. Het gaat eindelijk gebeuren vandaag! Een beetje zenuwachtig zijn ze allebei wel.

Eenmaal aangekomen in de kamer, mogen alle tassen worden uitgepakt. En wanneer dat kleine eerste pakje dan in het wiegje ligt, wordt het toch allemaal wel heel spannend. En komt de geboorte wel heel dichtbij. De geboorte van Jayce ging niet helemaal volgens plan, en heeft een grote onuitwisbare indruk achtergelaten bij zowel papa en mama als Jayce. Dit is de reden dat zijn zusje geboren wordt door middel van een geplande keizersnede, en dit maakt de hele geboorte wel een heel stuk spannender.
Gelukkig volgt snel het eerste verlossende woord, ik mag mee naar de operatie kamer, en de hele geboorte fotograferen! Er worden nog wat laatste controles gedaan, en een ieder kleed zich om voor OK. Dan is het al snel 8 uur, en Susanna wordt opgehaald voor de ruggenprik.

Helaas mogen Robin en ik niet mee met het zetten van de ruggenprik, en is het voor ons dus wachten in de kamer, tot we worden opgehaald. We praten wat over onze bedrijven, er word nog maar een bakje koffie ingeschonken. De komende 50 minuten lijken eindeloos te duren voor Robin, en hij kijkt met regelmaat zenuwachtig op de klok. Gelukkig komt er iemand om ons bij te praten, er kwam een spoedsituatie tussen, vandaar dat het wat langer duurt. En om 8:53 worden we opgehaald om ook naar het OK complex te gaan.

Vanaf daar gaat het enorm snel. We mogen binnen komen, Robin gaat naast Susanna zitten, die zich gelukkig goed voelt. En binnen 5 minuten is het moment daar. De baarmoeder wordt bereikt, en er verschijnt een prachtig hoofdje, met een mooie bos zwart haar. Wat een geweldige geboorte heeft dit meisje. Ze wordt heel langzaam ter wereld gebracht, en nog voor ze helemaal geboren is begint ze al super mooi te huilen. Op 18 januari, om precies 9 uur, wordt June geboren.

Er valt duidelijk een last van een ieders schouders. Hun prachtige kleine meisje is hier, en tot nu toe is de keizersnede heel goed gegaan. June wordt meegenomen naar de zijkamer van de ok, en ze wordt nagekeken. Maar ze doet het gelijk fantastisch. Robin kan niet gelijk geloven dat zijn meisje er echt is. De zuster zegt hem dat hij echt zijn kindje wel mag aanraken. En heel voorzichtig legt hij zijn hand op zijn dochter.
Binnen een paar minuten zijn de eerste controles achter de rug, en mag June heerlijk naar mama op de OK. Ze mag heerlijk knuffelen met Susanna. En ze zijn helemaal in de wolken met hun mooie meisje. De keizersnede wordt afgemaakt, en ze worden weer terug naar hun eigen kamer gebracht. Het genieten is begonnen!

Terug op de kamer wordt er voor het eerst borstvoeding gegeven, er wordt beschuit met muisjes gegeten, de kleine meid wordt voor het eerst aangekleed, en de familie wordt gebeld. En wanneer Jayce de kamer binnen komt lopen is de roze wolk compleet. Jayce is nieuwsgierig naar zijn zusje, en het is een beeld om bij te smelten, wanneer hij haar vol trots mag vasthouden.
Voor mij is dit dan ook het moment om deze mooie familie samen van elkaar te laten genieten, en het is tijd om naar huis te gaan.

Robin, Susanna, wat een prachtig gezin hebben jullie. Geniet van elkaar. Bedankt dat ik voor altijd de geboorte van jullie meisje mocht vastleggen.

Liefs,
Angela

Ook geïnteresseerd in een geboortereportage van de geboorte van jullie kindje? Neem dan even een kijkje op mijn informatiepagina voor geboortefotografie

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de afgebeelde personen.