Geboorteverhaal van Rebel Joanna - Jij maakt ons compleet

Geboorte in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Soms kom ik op een kennismakingsgesprek, waarbij het zo goed klikt met de ouders, dat ik oprecht niet kan wachten tot de geboorte van de baby! Zo ook bij Deborah en Rene. Ze wonen samen met hun hond Rinus in hartje Rotterdam. Aan de voet van de Erasmusbrug.
Deborah is 8 augustus uitgerekend. En ze verwachten een meisje!

Voor Rene is dit meisje zijn 2e dochter, en voor Deborah is het haar eerste kindje. Een meisje die hun gezin perfect zal aanvullen. Die hun liefde en gezin compleet zal maken.
Deborah heeft haar fijne geboorteverhaal tot in de puntjes voorbereid. Ze wil heel graag in bad bevallen, in het Ikazia ziekenhuis. Het Ikazia ziekenhuis is 1 van de weinige ziekenhuizen in de regio die een ingebouwd bevalbad heeft. En het is altijd spannend of de kamer vrij is.

De zomer van 2019 verbreekt alle hitterecords die denkbaar zijn. Deborah is hoogzwanger, en de zomer zorgt voor de nodige kwaaltjes, als het vasthouden van vocht.
Maar er wordt niet geklaagd! Er worden babyshowers gevierd, kamertjes ingericht, en gipsbuiken gemaakt. Door de weken heen krijg ik regelmatig updates. Super mooi, om te zien hoe bijzonder welkom deze kleine meid is. Ik kan niet wachten om dit geboorteverhaal vast te leggen.

Zondag 4 augustus. 39 weken, 3 dagen.
Rond 8 uur in de avond krijg ik bericht van Rene. Er zijn al de hele dag wat krampen, en de verloskundige is onderweg. Het lijkt alsof de bevalling langzaamaan op gang begint te komen.
Het duurt even voordat ik wat terug hoor, maar rond half 11 krijg ik bericht van Deborah. Haar bloeddruk was hoog, en dat was een reden om naar het ziekenhuis te gaan. Bij het pakken van de spullen, breken spontaan de vliezen…
Ze worden door het ziekenhuis weer terug naar huis gestuurd, met 2 paracetamol, en het advies om te slapen. Maar iedereen verwacht dat het donkere van de nacht, de weeën activiteit goed zal doen.

Na een rustige nacht, gaat om 10 over half 7 in de ochtend de telefoon. Deborah en Rene zijn inmiddels in het ziekenhuis, met een mooie 4 cm ontsluiting, en regelmatige weeën.
10 minuten later besluiten we dat het voor mij tijd is om die kant op te komen. En omdat ik echt heel dichtbij het Ikazia ziekenhuis woon, loop ik om 7 uur de kamer al binnen.
5 augustus 2019, een prachtige dag om geboren te worden! Dit belooft een prachtig geboorteverhaal te worden.

Als ik binnenkom zit Deborah rustig in het bad haar weeën op te vangen. Ze voelt zich goed, en misschien zelfs wel iets te goed, en maakt het water haar iets te relaxed!
De verloskundige komt binnen, En de ontsluiting wordt weer gecontroleerd. En het gaat heel goed! De ontsluiting gaat heel netjes met een centimeter per uur.

De sfeer in de kamer is ontzettend fijn en relaxed. Deborah kan de weeën heel goed wegzuchten, en ze doet het echt fantastisch. Rene geeft haar continue tegendruk op haar rug. En het is mooi om te zien hoe ze dit echt samen doen.
De verloskundige kijkt op een afstandje toe, want alles gaat super goed. Deborah wisselt een aantal keer van positie. Ze maakt goed gebruik van het bad, maar elke keer wanneer ze daar in zit, wordt het iets te comfortabel, en wordt de tijd tussen de weeën langer.
Daarom staat ze ook veel aan de rand van het bed, om de kleine meid dieper te laten zakken. Ook worden er heel wat ritjes heen en weer naar de wc gedaan.

Om iets over 11 wordt deborah gecheckt, en super goed nieuws, want ze heeft inmiddels ruim 9 centimeter ontsluiting! Er zit nog een randje, en dat heeft nog wat tijd nodig.
De weeën op 9 centimeter zijn intens, en heftig. Een ieder die wel eens bij een bevalling is geweest, of zelf is bevallen. Weet, het laatste stukje, vanaf ongeveer 8 centimeter, tot de persfase, is vaak heel heftig. Het stukje waarop je denkt dat je echt niet meer kunt.

Maar die ene halve centimeter, gooit roet in het eten. De tijd verstrijkt. 1 uur verder, en geen vordering. 2 uur verder. Nog steeds geen vordering… Ze beslissen om nog 1 uur te proberen, waarna ze Deborah een klein handje gaan helpen door middel van weeenopwekkers. Maar Deborah is super vastberaden. Ze wil dit helemaal zelf doen. Samen met Rene.
In dat laatste uur wordt alles uit de kast gehaald. Het bad wordt gebruikt, de yogabal, en als laatste mogelijkheid gaat Deborah op haar zij liggen, in de hoop dat dat helpt…
En dat doet het… Ineens gaat de buik van Deborah bewegen, en ze roept: Ze komt NU!

Het is duidelijk dat deze mama en baby echt geen beetje hulp nodig hebben. En dat ze dit perfect samen gaan doen. Er is geen twijfel over mogelijk. Deborah heeft na 3 uur 9 centimeter ontsluiting te hebben gehad, volledige ontsluiting. En de baby komt echt NU.
Ze wil niet meer van het bed naar het bad, en gelijk persen. Ze is heel moe, en voelt zich fijn op haar rug.

En na nog 20 minuten keihard werken, is daar hun langverwachte, prachtige meisje. Een perfect meisje, met een bos vol met haar.
Op 5 augustus, om 14:41, is Rebel Joanna geboren. Zowel haar papa als haar mama zijn echt een beetje overdonderd door de snelheid waarmee ze ter wereld gekomen is. Maar de tranen komen al snel, en Rebel wordt overspoeld met liefde en knuffels.

Rene mag de navelstreng doorknippen, het eerste beschuit met muisjes wordt gegeten, en het eerste uur is echt een gouden uur. Rebel ligt heerlijk bij Deborah, en ze zijn elkaar echt aan het leren kennen. Na het eerste uur komt de familie binnen. Die hun ogen niet kan geloven. Wat is dit meisje geliefd. Wat zal deze dame verwend worden door al haar oma’s.
Rebel wordt helemaal goedgekeurd bij de eerste controles. Ze wordt aangekleed in haar eerste pakje. En dan is het tijd om bij papa te knuffelen. Rene is ontzettend trots op zijn beide dames!

Nadat de familie weg gaat, neemt Deborah een welverdiende douche, waarna het tijd is om even te eten, en bij te komen.
Voordat ze met elkaar naar huis gaan, en hun leven met 3 echt gaat beginnen.

Wat een fijne dag. Wat een mooie dag, wat een mooie, waardevol geboorteverhaal. Een geboorte die niet helemaal volgens plan liep. Maar wel helemaal volgens wat Deborah op dat moment nodig had. Een dag vol keuzes die bij mama gelegd werden. Een dag waarin mama de regie had, en mama besliste.
Het was zo mooi om te zien hoeveel vertrouwen Deborah had in haar eigen kunnen, en hoe onwijs goed ze het samen gedaan hebben. Ondanks dat het echt wel zwaar was.
Hoe een ontzettend goede steun Rene is voor Deborah.

Lieve Rene, Deborah, en Rebel.
Wat was het fijn om bij jullie mooiste dag te mogen zijn. Bedankt voor de eer. Ik vond het prachtig om het geboorteverhaal van Rebel vast te leggen. Geniet van jullie herinnering.
Veel geluk samen in de toekomst.

Liefs,
Angela

Ook geïnteresseerd in een geboortereportage van de geboorte van jullie kindje? Neem dan even een kijkje op mijn informatiepagina voor geboortefotografie

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de afgebeelde personen.